Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@18:16:23 GMT

اسید استرس بر زخم بیماری های گوارشی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۷۱۸۸۳

اسید استرس بر زخم بیماری های گوارشی

دکتر حافظ فاخری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از سندروم روده تحریک پذیر و ریفلاکس معده به عنوان 2 بیماری گوارشی شایع کنونی در جامعه نام برد و افزود: در هر یک از این بیماری ها 20 درصد افراد جامعه به آن مبتلا هستند.
وی ادامه داد: در حالی بخشی از افراد جامعه به این 2 بیماری شایع مبتلا هستند که اصلی ترین زمینه ابتلا به آنها ناشی از استرس و فشارهای روحی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این فوق تخصص گوارش تغییر شیوه زندگی که با استرس و فشار روحی بیشتر همراه شده است را به عنوان اصلی ترین عامل در بروز سندروم روده تحریک پذیر ذکر کرد.
وی در تشریح وضعیت بیماری سندروم روده تحریک پذیرگفت: جسم روده در این بیماران سالم است اما تحت تاثیر استرس و فشارهای روحی، دل پیچه، نفخ، اسهال و دفع بیش از حد گاز از روده را برای این بیماران ایجاد می کند.
وی گفت که استرس، مساله ای جدا ناپذیر از زندگی امروز است و تنها باید چگونگی غلبه و کنترل آن را یاد گرفت تا درگیر و گرفتار این بیماری ها گوارشی نشویم.
دکتر فاخری سبک زندگی و تغذیه گذشتگانمان را الگوی مناسب عنوان کرد و ادامه داد: ابتلا به بیماری برگشت اسید از معده به سمت مری از تبعات همین سبک غلط زندگی امروزی است.
وی گفت که گذشتگانمان خواب روزانه را قبل از نهار خوردن در برنامه های زندگیشان داشتند چرا که علم پزشکی امروز اثبات کرده است که خوردن غذا و بعد آن خوابیدن باعث برگشت اسیدمعده به سمت مری شده و موجب ریفلاکس می شود.
این متخصص گوارش توضیح داد: عضلات دریچه انتهای مری بعد از ورود غذا به درون معده بسته می شود اما در برخی افراد این عضله شل و هنگام دراز کشیدن باعث برگشت اسید معده به سمت مری می شود.
دکتر فاخری توصیه کرد که 2 تا سه ساعت بعد از غذا خوردن نخوابید و با پرهیز از خوردن غذاهای چرب، شیرین، پیاز، گوجه ، ادویه ، الکل و مصرف سیگار سلامت گوارشی خود را تضمین کنید.
** پایش بیماری های گوارشی
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه مازندران از اجرای طرح پایش بیماری های گوارشی (سلیاک و التهاب روده ) در استان خبر داد و گفت: همسو با طرح ملی دانشگاه علوم پزشکی ایران این طرح از سه سال قبل آغاز شده است که با شناسایی و انجام کارهای درمانی بموقع می توان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
وی افزود: با هماهنگی صورت گرفته پزشکان مازندران، افرادی که مبتلا به این بیماری ها هستند به سیستم ثبت بیماری های گوارشی مستقر در مرکز تحقیقات بیماری های کبد و گوارش علوم پزشکی مازندران معرفی می شوند.
دکتر فاخری افزود: در بیماری سلیاک تحلیل و از بین رفتن پُرزهای روده باریک باعث می شود تا فرد دچار نفخ،دردهای پراکنده شکمی ، اسهال، اختلال در جذب ان و یا عدم جذب ویتامین D شود.
وی اضافه کرد: با انجام آزمایش 'آنتی تی جی ' بر روی نمونه خون فرد و انجام اندوسکوپی و نمونه برداری بافتی از دوازدهه تشخیص این بیماری امکانپذیر است.
به گفته دکتر فاخری این بیماری در فرد مستعد از نظر ژنتیکی با مصرف مواد غذایی از مشتقات گندم و جو که حاوی گلوتن است بروز می کند و این پروتئین همچون ماده ای سمی عمل کرده و باعث تحلیل پُرزهای روده باریک می شود.
وی با اشاره به اجرای سه ساله طرح غربالگری و شناسایی مبتلایان به بیماری سلیاک در مازندران، اضافه کرد: در این مدت 156 فرد مبتلا به این بیماری در استان شناسایی شدند و زیر پوشش خدمات درمانی و حمایتی انجمن ملی بیماران سلیاک قرار گرفته اند.
دکتر فاخری گفت: این بیماران نباید نان گندم و یا جو مصرف بکنند و انجمن سلیاک بن های خرید مواد غذایی ماهانه به ارزش 40 هزار تومان را از طریق مرکز تحقیقات گوارش مازندران در اختیار این بیماران قرار می دهد.
به گفته این فوق تخصص گوارش بسیاری از این بیماران با پرهیز غذایی ویژه که همان عدم مصرف غذاهای دارای گلوتن است در مدت کوتاهی درمان می شوند.
وی گفت: براساس نتایج پزشکی فردی مبتلا به سلیاک باشد شانس ابتلای همین بیماری در سایر افراد خانواده به 10 درصد افزایش می یابد لذا بررسی و انجام آزمایش خون اعضای خانواده این نوع بیماران در دستور کار قرار دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه بیماری سلیاک بسیار مخفی و نهفته است، گفت: عدم تشخیص بموقع بیماری و عدم رعایت نکات بهداشتی ممکن است در سال های پایانی عمر این افراد را مستعد سرطان های گوارش و غدد لنفاوی بکند.
وی از شناسایی بیماران التهابی روده ( بیماری کولیت اولسرو و کرون ) به عنوان دیگر برنامه در دستور کار مرکز تحقیقات گوارش مازندران نام برد و گفت: هر چند این دسته از بیماری ها گوارشی شیوع زیادی ندارند اما فقط 20 درصد بیماران در مدت 2 سال درمان می شوند و مابقی تا آخر عمر درگیر بیماری و مراقبت های مرتبط با کنترل بیماری هستند.
دکتر فاخری با اشاره به اینکه علت این بیماری همچنان ناشناخته است، افزود: سیستم ایمنی این بیماران بیش فعال است و روده فرد را بیگانه تلقی کرده و به آن حمله می کند و موجب التهاب و زخم در روده می شود.
وی اضافه کرد: علائم این دسته از بیماری ها به صورت دردهای شکمی، اسهال و یا اسهال خونی و یا خونریزی روده ای است.
وی افزود: این بیماران با درمان های مهارکننده سیستم ایمنی بیش فعال می توانند به زندگی عادی خود ادامه بدهند و این روند درمانی نیاز به معالجه مستمر زیر نظر پزشکان است .
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عنوان کرد که پیش بینی می شود سه هزار نفر در این استان به این بیماری مبتلا باشند که تاکنون یکهزار نفر از این بیماران شناسایی و تحت درمان های مورد نیاز قرار گرفته اند.
به گفته دکتر فاخری افراد مبتلا به بیماری های التهاب روده که بیش از هشت الی 10 سال سابقه ابتلا داشته باشند بطور دوره ای می بایست کلونوسکوپی برای پیشگیری از سرطان را انجام بدهند.
2096/1899
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها ابتلا به بیماری استرس خانواده سیگار هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۱۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

 تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

کم توجهی به دارو‌های جدید هموفیلی

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

شرایط توزیع دارو در استان‌ها

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج