Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@18:17:00 GMT

چرا دچار زخم مقعد می‌شویم؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۰۳۵۵

چرا دچار زخم مقعد می‌شویم؟

زخم عبارت است از شکستگی در پوست یا غشای مخاطی، همراه با از دست دادن بافت در سطح. زخم ها می توانند در داخل و خارج از بدن، از جمله در امتداد پوشش روده بزرگ و راست روده، و روی مقعد ایجاد شوند. 

زخم عبارت است از شکستگی در پوست یا غشای مخاطی، همراه با از دست دادن بافت در سطح. زخم ها می توانند در داخل و خارج از بدن، از جمله در امتداد پوشش روده بزرگ و راست روده، و روی مقعد ایجاد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اگرچه آنها اغلب با بیماری کرون همراه هستند، اما زخم مقعد می تواند به دلیل عوامل دیگری نیز رخ دهد. پزشکان مایلند شما بدانید که این وضعیت قابل درمان است. از آنجایی که علائم زخم مقعد می‌تواند با چندین بیماری دیگر روده بزرگ همراه باشد، تشخیص صحیح و دقیق بسیار مهم است. بیماران مبتلا به علائم زخم مقعد معمولاً به دلیل خجالت یا ترس، مراجعه و درمان را به تاخیر می اندازند که منجر به رنج بیشتر و بدتر شدن وضعیت می‌شود.

به همین دلیل است که ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا محیطی راحت، خصوصی و درمانی ساده و در عین حال دلسوزانه را برای بیماران فراهم کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد زخم مقعد و روش‌های درمان آن، در ادامه مطلب با ما همراه باشید:

علت زخم مقعد چیست؟

زخم مقعد می تواند از بیماری های مقاربتی، خارش مقعدی (خارش مقعد) و حتی عوارض جانبی برخی داروها ناشی شود. علل دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:

بیماری کرون

بیماری کرون یکی از علل شایع زخم مقعد است. این بیماری باعث التهاب و زخم در امتداد دستگاه گوارش می‌شود.

یبوست

یبوست و خشکی مدفوع یکی از شایع ترین علل ایجاد زخم و ترک در مقعد است. با توجه به اینکه مقعد یک عضو حساس است، ایجاد فشار و کشش بیش از اندازه در کانال مقعدی می‌تواند باعث نازک شدن پوست دیواره مقعد شود. در چنین شرایطی احتمال ایجاد ترک و زخم مقعد افزایش می‌یابد. بنابراین باید به موقع برای پیشگیری و درمان زخم مقعدی اقدام کنید.

افتادگی روده

ایجاد پرولاپس یا بیرون زدگی روده از مقعد یکی از مشکلات گوارشی است که می‌تواند با ایجاد حساسیت و زخم در مقعد همراه باشد. راه درمان پرولاپس رکتوم جراحی و لیزر است.

بواسیر

هموروئید یا بواسیر یکی از شایع‌ترین عارضه‌های ناحیه نشیمنگاه است که تقریبا نصف مردم در طول زندگی‌شان به آن دچار می‌شوند. علائم بواسیر شامل برآمدگی، التهاب و تورم، درد، سوزش، خارش و گاهی زخم مقعد است. این بیماری در دو نوع داخلی و خارجی ایجاد می‌شود و اگر به موقع درمان نشود پیشرفته خواهد شد. معمولا در نوع پیشرفته علائم بواسیر بسیار آزاردهنده می‌شود و فرد قادر به تحمل آن نخواهد بود. در چنین شرایطی فقط جراحی و لیزر روش‌های مطمئن برای درمان این بیماری هستند.

رابطه جنسی مقعدی

حالت ارتجاعی مقعد در مقایسه با واژن بسیار کمتر است و برقراری رابطه جنسی مقعدی فشار زیادی به کانال مقعد وارد می‌کند. وارد شدن فشار بیش از اندازه در این ناحیه می‌تواند زمینه ساز بروز بیماری‌هایی مثل هموروئید، شقاق، زخم مقعد و غیره شود. 

بیماری‌ و عفونت‌های جنسی

برخی از بیماری‌های مقاربتی مثل زگیل تناسلی، می‌توانند منجر به ایجاد زخم در ناحیه مقعد شوند. بیماری‌هایی مثل زگیل و تبخال تناسلی، کلامیدیا، مایکوپلاسما، هموفیلوس و غیره از این دسته بیماری‌ها هستند.

شقاق یا فیشر

بیماری شقاق یا فیشر مقعد هم به معنی ایجاد ترک یا زخم در مقعد است که علت ایجاد آن معمولا گرفتگی و اسپاسم در عضلات اسفنکتر مقعدی است. علائم شقاق هم مشابه هموروئید دردناک است و گاهی این دو عارضه باهم اشتباه گرفته می‌شوند. اگر زخم ایجاد شده سطحی باشد، بیماری از نوع حاد و اگر عمقی باشد شقاق مزمن است.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بیماران مبتلا به زخم مقعد معمولا به دلایل مختلف مراجعه به پزشک را به تعویق می اندازند. هر چقدر دیرتر برای درمان زخم مقعدی اقدام کنید، بیماری تان پیچیده تر می شود و علائم دردناک تری را تجربه می کنید. برای درمان این عارضه مراجعه به پزشک متخصص آنورکتال یا جراح عمومی که تخصص کافی در این زمینه را داشته باشد بهترین گزینه است.

بعد از مراجعه به پزشک، تمامی معاینات فیزیکی لازم برای تشخیص بیماری شما و بهترین روش درمان زخم مقعدی پیشنهاد می شود. روش های معاینه مقعدی شامل سیگموئیدوسکوپی، آنوسکوپی و سونوگرافی رکتال است که بسته به نظر پزشک و در صورت نیاز برای تشخیص دقیق تجویز می شود. 

روش‌های مناسب درمان زخم مقعدی

در بالا توضیح دادیم که زخم مقعد می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد و با توجه به علت زمینه‌ای ایجاد این عارضه، روش درمان هم انتخاب می‌شود. بعد از مراجعه به پزشک و تشخیص علت دقیق بیماری، یکی از روش‌های زیر برای درمان زخم مقعد به شما پیشنهاد داده می‌شود:

درمان خانگی

بسیاری از افراد تمایلی به مراجعه به پزشک ندارند و به دنبال روش‌های خانگی برای درمان زخم مقعدی هستند. اما به خاطر داشته باشید روش های خانگی همیشه موثر نیستند و استفاده طولانی مدت از این روش ها می تواند باعث پیچیده تر شدن بیماری و سخت تر شدن روند درمان شود.

روش های خانگی که می توانند به شما کمک کنند شامل موارد زیر است:

 

نوشیدن آب و مایعات کافی داشتن رژیم غذایی پر فیبر استفاده از داروهای موضعی که توسط پزشک تجویز شده داشتن تحرک کافی گرفتن حمام سیتز یا نشیمن پیشگیری از یبوست و خشکی مدفوع

 

درمان دارویی

قبل از اینکه از هرگونه دارو برای درمان زخم مقعد استفاده کنید، باید با پزشک متخصص مشورت کنید. در برخی شرایط به علت وخامت زخم مقعد، ممکن است این عارضه با دارو درمان نشود و نیاز به درمان‌های جدی تری باشد. برخی از داروهایی که توسط پزشک برای درمان زخم مقعد پیشنهاد می‌شوند به شرح زیر است:

 

پماد نیتروگلیسیرین پماد لیدوکائین پماد تتراسایکلین پماد زینک اکساید پماد آنتی فیشر درمان با لیزر

یکی از روش‌های نوینکه امروزه جایگزین جراحی شده و برای درمان زخم مقعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد، لیزر است. لیزر یک روش سرپایی است که با بیهوشی موضعی و در زمانی کمتر از نیم ساعت انجام می‌شود. این روش در مقایسه با جراحی مزایای فراوانی دارد و بیمار هیچگونه درد و ناراحتی را در هنگام انجام آن متوجه نمی‌شود. مزایای لیزر زخم مقعدی به شرح زیر است:

 

بیمار درد و خونریزی را احساس نمی کند احتمال بازگشت مجدد زخم مقعد نزدیک به صفر است نیازی به مراقبت های بعد از عمل نمی باشد بیمار بعد از عمل بلافاصله مرخص می‌شود جای زخم بعد از عمل باقی نخواهد ماند

 

https://www.crssny.com/conditions/anal-ulcers/

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: زخم مقعد کرون بواسیر رابطه جنسی مراجعه به پزشک بیماری ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۰۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • علائم فشار خون بالا